ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині на одну вільну вакансію і досі претендує 21 безробітний

Львівський портал

|

У червні 2009 року навантаження незайнятих громадян, які звернулися за сприянням у працевлаштуванні, на одну вільну вакансію порівняно з початком року майже не змінилось, та становило 21 особу. Про це повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.

У той же час, як констатує Головне управління статистики у Львівській області, на зареєстрованому ринку праці збереглися позитивні тенденції: спостерігається зменшення кількості безробітних та, відповідно, рівня безробіття. Кількість осіб, які шукали роботу через державну службу зайнятості за шість місяців зменшилась з 43,4 тис. (на 1 січня) до 37,9 тис. (на 1 липня) незайнятих громадян.
Офіційного статусу безробітних набули 37,2 тис. громадян, з них 77% отримували допомогу з безробіття. Кількість зареєстрованих безробітних на 1 липня 2009р., порівняно з 1 червня зменшилась на 6,9 %, а з 1 січня – на 11,8%. Серед безробітних кожний другий раніше займав місце робітника та посаду службовця, кожний четвертий – місце, яке не потребувало професійної підготовки. Кількість безробітних у сільській місцевості становила – 17,6 тис.осіб, у міській – 19,6 тис.осіб.
Рівень зареєстрованого безробіття на 1 липня п.р. зменшився порівняно з 1 червня та становив 2,4%. Серед сільського населення він у 1,5 раза перевищував аналогічний показник для мешканців міських поселень та становив, відповідно, 3% і 2%.

У червні відбулося зменшення попиту на робочу силу: кількість вільних робочих місць та вакантних посад за даними підприємств, установ та організацій на 1 липня становила 1,8 тис., що порівняно з 1 червня менше на 105 осіб, або на 5,4%.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *