ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий віддасть консалтинговим компаніям майже 3 млн євро

Львівський портал

|

Майже 3 млн євро грантових коштів залучила міська рада на розвиток інфраструктури Львова. Залучити їх вдалось в рамках співпраці з Європейським банком реконструкції та розвитку, передає прес-служба ЛМР.

Грант в сумі 2,6 млн євро передбачено на реформування міського електротранспорту та інфраструктури. За ці кошти через тендер буде найнято 6 консалтингових компаній, що реалізовуватимуть проекти. Сьогодні вже оголошено 4 з 6 тендерів.

Одна компанія буде супроводжувати ЛКП «Львівелектротранс», одна «Львівавтодор», ще 4 займатимуться оцінкою системи управління рухом, співпрацею з містом по покращенню кредитоспроможності, корпоративним розвитком «Львівелектротранс», допомогою у проведенні тендерів. Попередньо на кожен з них вже подалось по 15 великих європейських компаній.

«Вже у вересні перша консалтингова компанія буде відібрана на «Львівелектротранс». Робота по цьому напрямку ведеться активно. Ми вже пройшли перший етап відбору. Вже є 6  компаній, які беруть участь у тендері», – зауважив начальник управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій ЛМР Сергій Кіраль.

Нагадаємо, що сьогодні Львів та Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) підписали кредитну угоду щодо залучення 38 млн євро на розвиток міста.

38 млн євро інвестицій передбачено використати за двома напрямками: 12 млн євро для ЛКП «Львівелектротранс» та 26 млн євро для нового ЛКП «Львівавтодор».

12 млн євро для ЛКП «Львівелектротранс» передбачено на придбання трамвайного рухомого складу, модернізацію трамвайних депо, розвиток трамвайної інфраструктури та підстанцій, програму підвищення енергоефективності в депо.

26 млн євро для ЛКП «Львівавтодор» передбачено на реконструкцію колій та доріг по маршруту трамвайних ліній № 2 і 6.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *