ОСТАННІ НОВИНИ

Поліпшення стосунків США з Росією не відбудеться коштом України – Тейлор

Львівський портал

|

Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Вільям Тейлор заявив, що поліпшення «тону дискусії» США з Росією не відбудеться за кошт України. Про це він сказав сьогодні під час зустрічі з журналістами у Львові.

«Це поліпшення і я хочу це підкреслити, не відбудеться коштом України» – сказав Посол.

За його словами, Україна залишається важливим стратегічним партнером для нової адміністрації у Вашингтоні, так само, як за минулого керівництва цієї держави. «Рада національної безпеки провела низку засідань на дуже високому рівні, присвячених одній країні – Україні» – наголосив пан Тейлор.

Він нагадав, що адміністрація Буша підписала з Україною Хартію про стратегічне партнерство і новий американський уряд хоче взяти цей документ за основу і розвинути.

Водночас пан Посол нагадав про нещодавню промову віце-президента США Байдена в Мюнхені, де чимало уваги було присвячено темі України зокрема та регіону загалом. «Віце-президент проголосив дві тези – США не визнають привілейованих сфер інтересів, про які заявляли деякі країни регіону та підтримують тезу про те, що країни самі мають вибирати, в яких союзах вони хочуть перебувати. 

«Якщо Україна захоче вступити до НАТО чи ЄС, то це її право. Однак якщо Україна скаже «ні», то ми продовжимо співпрацювати, незважаючи на цей вибір, бо це вибір суверенної країни, за яку ніхто інший не має права його робити» – наголосив Посол.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *