ОСТАННІ НОВИНИ

75% українців через кризу вже обмежили витрати на харчі

Львівський портал

|

Три чверті громадян України обмежили видатки на харчі через економічну кризу. Про це свідчать результати опитування, проведеного українською дослідницькою компанією GfK на замовлення Національного інституту стратегічних досліджень. Результати дослідження представив директор інституту Юрій Рубан, передає УНІАН.

На запитання, “чи довелося вам чи вашій сім’ї обмежити витрати на харчування в результаті економічної кризи?”, 63% опитаних відповіли “так”, 19% – “ні”, 12% – “скоріше так”, 6% – “скоріше ні”. Крім того, 47% респондентів вказали, що у січні їм затримували виплатами з держбюджету зарплат, пенсій, стипендій чи інших соцвиплат. Загострення кризи протягом останнього місяця відчули 90% опитаних.

Крім того, 67% опитаних не вірять, що тарифи на комунальні послуги для населення у 2009 році не будуть підвищуватися, 13% – “скоріше ні”, 8% – вірять, 7% відповіли “скоріше так”.

Опитування проведено методом телефонного інтерв’ю. Всього опитано 600 респондентів Максимальна можлива похибка становить 4%. Опитування проведене 10-12 лютого.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *