ОСТАННІ НОВИНИ

На «Степовій» п`ятий день продовжують гасити пожежу

|

Сьогодні, 7-го квітня 2008-го року, о 12-й годині 50 хвилин, було припинено закачування інертного газу силами двох установок ГТ-250, повідомив прес-секретар територіального управління Держгірпромнагляду по Львівській області Микола Гуцуляк. Закачування спеціальної газової суміші тривало від 3-ї години 50 хвилин ранку.

Протягом найближчих 12-14 годин щогодини спеціалістами лабораторії проводиться аналіз стану повітря в зоні пожежі.

Як повідомив начальник Червоноградської Державної гірничотехнічної інспекції у вугільній промисловості Михайло Борсук, за підсумками лабораторних досліджень, станом на ранок 8-го квітня, фахівці-науковці повинні зробити висновки щодо ситуації в шахті і можливості просування ліквідаторів вглиб аварійної дільниці шахти для подальшої боротьби із пожежею.

Територіальним управлінням Держгірпромнагляду по Львівській області заборонено спуск людей у шахту, крім осіб, задіяних у ліквідації аварії.

Станом на 17-ту годину 7-го квітня 2008 року у шахті задіяні два відділення спеціалістів гірничорятувальної служби.

Пожежа почалася другого квітня поточного року, близько 16-ї години 40 хвилин у тупиковій частині прилеглого до лави 115-го конвеєрного штреку пласта “Сокальський”.

Гірничі роботи з видобутку вугілля в лаві № 115 велися на глибині близько 550-ти метрів. Довжина лави – 200 метрів. Довжина виймального стовпа – 450 метрів.

Причини пожежі встановлю спеціально створена комісія, до складу якої увійшли фахівці науково-дослідних інститутів, Міністерства вугільної промисловості і Держгірпромнагляду.

На момент аварії в шахті перебувало 92 особи. Станом на 17-ту годину 40 хвилин другого квітня 2008 року всі люди, в тому числі – 13 працівників аварійної дільниці, були виведені на поверхню, потерпілих – немає.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *