ОСТАННІ НОВИНИ

Ющенко видав указ про святкування річниці УПА

|

Президента України Віктор Ющенко доручив органам державної влади розробити заходи та належно відзначити в Україні 65-ту річницю створення Української повстанської армії.

Про це йдеться у відповідному указі Глави держави від 12 жовтня.

Указом доручено Раді міністрів АР Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям розробити за участю громадськості заходи до відзначення 14 жовтня 2007 року 65-ї річниці створення УПА; вжити заходів для поліпшення соціально-побутового та медичного обслуговування колишніх учасників українського визвольного руху, провести роботу з вивчення їх повсякденних потреб, вишукати можливості надання ветеранам визвольного руху адресної матеріальної допомоги та вручення їм пам’ятних подарунків; забезпечити проведення відповідних тематичних виставок, лекцій з історії українського визвольного руху, поповнення та демонстрацію музейних експозицій.

Указом також доручено Кабінету Міністрів прискорити вирішення разом із Львівською ОДА питання про спорудження у Львові пам’ятника Роману Шухевичу.

Президент також доручив Київській МДА вжити заходів для завершення у 2008 році розбудови та впорядкування в Києві парку вшанування борців за незалежність України.

Згідно указу, Міністерству закордонних справ доручено забезпечити проведення закордонними дипломатичними установами заходів з відзначення 65-ї річниці створення УПА.

Державний комітет телебачення та радіомовлення також має підготувати цикли тематичних теле- і радіопередач, забезпечити широке висвітлення у засобах масової інформації підготовки і проведення заходів з відзначення 65-ї річниці створення Української повстанської армії, передає «proUA».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *