ОСТАННІ НОВИНИ

У ПГХ України закачано 30,5 млрд. куб. м газу

|

У підземні газові сховища (ПГХ) України, за станом на 25 вересня, закачано 30,5 млрд. куб. м газу. Про це журналістам заявив сьогодні голова правління НАКу “Нафтогаз України” Євген Бакулін під час робочої поїздки до Львова.

Говорячи про ціни природного газу Україні на 2008 р., Е. Бакулін зазначив, що це вирішуватиметься після проведення позачергових парламентських виборів у Україні 30 вересня.

“Остаточну ціну на природний газ Україні у 2008 р. буде встановлено відповідно до результатів урядових переговорів між Україною та Росією і країнами Середньої Азії. Ціна на природний газ визначиться після дострокових парламентських виборів та значною мірою залежатиме від результатів і залежно від того, який політичний курс обере Україна”, – сказав.

Раніше перший віце-прем’єр-міністр Микола Азаров повідомив, що зростання цін на природний газ закладено в госбюджет-2008 лише на рівні планованої інфляції – близько 7%. За його словами, у бюджеті-2008 передбачені компенсатори на той випадок, якщо ціни на природний газ будуть вищими запланованих. “Якщо зростання вартості газу перевищить, ми маємо ресурси компенсувати населенню, підприємствам, які виробляють тепло, підвищення ціни вище розрахункової”, – сказав він 20 вересня.

Як відомо, наприкінці серпня міністр палива й енергетики Юрій Бойко заявив, що ціна природного газу, який поставлятиметься до України у 2008 р., може підвищитися на 10%.

Сьогодні ціна природного газу, що поставляється в Україну, становить 130 дол. за 1 тис. куб.м. Єдиним постачальником імпортного газу до України є компанія RosUkrEnergo (50% акцій у “Газпрому”, ще 50% – швейцарської компанії Raiffeisen Investment), передає FINANCE.UA.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *