ОСТАННІ НОВИНИ

Депутата Мужилівського звинуватили в руйнації двох будинків

|

Мешканці вулиці Рутковича звинуватили ТзОВ „Будінвест” та його співвласника, депутата Львівської міської ради Михайла Мужилівського, у руйнації двох будинків. Про це повідомив прес-центр ВГО «Наша Україна» у Львівській області.

За словами мешканців, ТзОВ „Будінвест” у березні цього року розпочало будівництво офісів і стоянки автомобілів на вулиці Рутковича, 11, що призвело до просідання фундаментів будинку № 15, утворення багатьох тріщин на його фасаді та у квартирах, перекіс вікон і дверей. Як стверджують люди, тріщини з’явилися і у будинку № 104 по вулиці І.Франка.

Мешканці також запевняють, що будівельні роботи проводяться всупереч законодавству, адже інспекція Державного архітектурно-будівельного контролю дозволила лише проводити підготовку до будівництва, а саме –влаштування огорожі, тимчасових господарчих споруд, випробування буро-набивних паль. Натомість будівельники вже вирили котлован, проводять буріння свердловин, заливають бетонні палі та елементи фундаменту.

Відтак населення стверджує, що будинки свідомо доводять до руйнації перед носом місцевої влади.

На цю тему сьогодні у ВГО «Наша Україна» відбувся круглий стіл. Присутні на ньому мешканці Рутковича, 15 повідомили, що звернулися по допомогу до лідерки БЮТ Юлії Тимошенко. За їхньою інформацією, вона у свою чергу зробила подання в прокуратуру. Нагадаємо, Михайло Мужилівський є членом БЮТ.

А присутній на засіданні круглого столу начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Львівської міської ради Петро Гребенюк зазначив, що про проблему повідомлений і міський голова Львова Андрій Садовий. Гребенюк також додав, що насправді будинок почав «тріщати» ще 14 років тому і що він клопотатиме про його капітальний ремонт у наступному році.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *