ОСТАННІ НОВИНИ

У зоні діяльності стебницького «Полімінералу» створять сейсмологічну станцію

|

У зоні карстопровальної ділянки підземних виробок Стебницького ДГХП «Полімінерал», де розташовані міста Дрогобич, Трускавець, Стебник та Борислав, планують створити сейсмологічну станцію . Про це йдеться у проекті Угоди регіонального розвитку Львівської області Кабінету Міністрів України та Львівської обласної ради.

Отож, у зв’язку із загрозою можливого виникнення техногенного землетрусу в зоні Стебницького державного гірничо-хімічного підприємства заплановано створити сейсмологічну станцію, що попереджатиме про можливі підземні коливання.

Відповідальними виконавцями цього проекту виступлять НАН України, Мінпромполітики та Мінфін.

Фінансування спільного заходу здійснюватим у ть кошт ами державного та місцевого бюджетів, а саме: кошт ами державного бюджету в меж ах бюджетних програм Мінпромполітики та обласного фонду охорони навколишнього природного середовища.

Зокрема, проектом Угоди , щодо реалізації як ої учора, 6 вересня, голова уряду України Віктор Янукович та голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник підписали Протокол намірів, передбачено на запобігання техногенної катастрофи у Стебнику виділити з державного і місцевих бюджетів понад 102 млн . грн. – протягом 2008-го та 2012 років. Наразі з 162, 5 млн . грн . , передбачених раніше на стебницькі роботи, було профінансовано 132, 8 млн . грн ., передає ЗІК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *