ОСТАННІ НОВИНИ

МНСники області закликають до обережного поводження з вогнем

|

Начальник головного управління МНС у Львівській області Сергій Дмитровський закликає жителів області до обережного поводження з вогнем, аби уникнути пожеж, особливо у лісових масивах. Текст звернення розповсюдив прес-центр головного управління МНС у Львівській області.

Зокрема, головний рятувальник області закликає жителів Львівщини бути уважними і обережними під час поводження з вогнем.

«Важливу роль у запобіганні лісовим пожежам відіграє уважність та обережність у поводженні з вогнем звичайних людей, адже результатом їх відпочинку чи необережного поводження з вогнем у побуті стає винищення десятків гектарів лісів. А якщо врахувати, що ресурс українського лісу досить таки обмежений, то знищення його можна вважати завданням цілком реальних матеріальних збитків державі. Також МНСники закликають утриматися від спалювання стерні та бур’янів.

Водночас рятувальники закликають бути обережними під час відпочину у лісових масивах. «Приємні хвилини проведені біля багаття у колі друзів чи родичів можуть перетворитися на гектари звугленого лісу. Так, наприклад, мешканці Львова полюбляють відпочивати у брюховецькому лісі. Це чи не найближчий лісовий масив за межами міста. Незважаючи на те, що у цій природній відпочинковій зоні функціонують лікувальні санаторії, будинки відпочинку, колишні піонерські табори, там же розташовані сумнозвісні артилерійські склади на території військової частини. Мешканці смт. Брюховичі та мікрорайону Рясне не один рік скаржаться на небезпеку, якою загрожує таке сусідство. Однак їх побоювання враз щезають, коли вони виїжджають на природу посмакувати запеченими на багатті наїдками. Небезпека полягає в тому, що неконтрольоване або залишене без нагляду вогнище, поглинаючи суху траву, може перекинутись на ті ж таки артилерійські склади», – підкреслено у зверненні.

Ще один фактор небезпеки пов’язаний із могильниками боєприпасів більш, ніж півстолітньої давності, які розташовані по всій території області. Як відомо, з плином часу, земля має здатність виштовхувати назовні чужорідні предмети, тож є небезпека, що місце, на якому відпочивальники вирішили розпалити вогонь виявиться вибухонебезпечним.

«Більшість людей просто не дотримуються елементарних правил поведінки з вогнем, а у поєднанні з ефектом алкогольного сп’яніння (а зазвичай це так і відбувається) результат не примусить себе довго чекати. То ж Головне управління МНС України у Львівській області звертає увагу мешканців Львівщини на дотримання елементарної культури поведінки у поводженні з вогнем на лоні природи. Сподіваємося, що вже давно забуте комуністичне гасло „Бережіть ліс – це багатство держави” не викликатиме іронічної посмішки у громадян України, а навпаки – згуртує суспільство не тільки для боротьби з вогнем, а й для здійснення попереджувальних заходів», – зазначено у зверненні начальника головного управління МНС у Львівській області Сергія Дмитровського.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *