ОСТАННІ НОВИНИ

Рік Пінзеля розпочато відкриттям виставки у Львові

|

Виставку митця європейського масштабу Іоана Георгія Пінзеля відкрили сьогодні у Львівському Музеї барокової сакральної дерев’яної скульптури, що на площі Митній,1. Напружений драматизм у поєднанні з психологічною глибиною образів, піднесена експресивність форми, віртуозне опрацювання деталей – основні риси творчості Іоана Пінзеля.

«Іоан Пінзель – визначний представник барокового мистецтва. Про нього знайдено документ 1906 року, який засвідчує, що за роботу на Соборі святого Юра, Пінзель одержав 37 тисяч золотих», – зазначив під час відкриття виставки директор Львівської картинної галереї Борис Возницький, який власноруч збирав роботи Пінзеля. За його словами, багато творів автора було знищено за часів Радянської влади.

«Пінзеля ще називають «українським Мікеланджело», він не поступається йому досконалістю техніки виконання робіт», – зазначив Б. Возницький.

Як розповів директор Львівської картинної галереї, найкращі твори Пінзеля виконані за два роки до його смерті.

Іоан Пінзель – видатний скульптор, який творив у Галичині у 18 столітті та залишив велику культурно-мистецьку спадщину. Пінзель працював у трьох областях Західної України: Львівський, Івано-Франківській та Тернопільській.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *