ОСТАННІ НОВИНИ

З’їзд УНП погодився на створення єдиної національно-демократичної партії – Козак

|

З’їзд УНП погодився на створення єдиної національно-демократичної партії, але на засадах об’єднання та з урахуванням усіх застережень. Як заявив, за результатами з’їзду УНП, голова ЛОО УНП Богдан Козак, лідеру Української Народної Партії та іншим лідерам «Правиці» було важко переконати колег з мегаблоку про необхідність створення саме національно-демократичної, а не просто демократичної партії.

«Переговори щодо механізмів створення єдиної партії продовжуються. УНП вважає, що така партія повинна саме об’єднати учасників мегаблоку, а не створюватися з нуля. Отже, пройшовши до парламенту, УНП та НРУ зініціюють зміни до Закону «Про політичні партії». Зміни передбачатимуть механізм створення нової партії через об’єднання існуючих політичних сил, а не через їх саморозпуск та входження членів ліквідованих партій в новостворену структуру», – наголосив Богдан Козак.

Як повідомляє прес-служба ЛОО Української Народної Партії, при цьому позиція УНП залишається незмінною. Це стосується, наприклад, таємного голосування щодо обрання лідерів усіх рівнів, а також щодо обов’язкових програмових засад. Це, зокрема, – єдина державна мова, визнання УПА, встановлення кримінальної відповідальності за публічне заперечення Голодомору 1932-1933 років як акту геноциду українського народу. Крім цього, у програмових засадах об’єднаної партії має бути запровадження системи виборів до Верховної Ради на основі відкритих регіональних виборчих списків, проведення спеціальної перевірки державних службовців та осіб уповноважених на виконання окремих функцій держави, декларування політиками та державними службовцям доходів та видатків своїх сімей

«Під час процесу об’єднання ми відстоюватимемо кожен пункт цих програмових засад. Тим більше, що відчуваємо підтримку НРУ, який сьогодні проголосував ідентичні застереження і вимоги», – додав Богдан Козак.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *