ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські комунальні кінотеатри не ліквідують

|

Львівські комунальні кінотеатри не ліквідують, принаймні поки що. Зокрема, під час сьогоднішньої сесії Львівської міської ради депутати не підтримали ухвали «Про результати фінансово-господарської діяльності львівських комунальних підприємств за 2006 рік та планові показники на 2007 рік» в одному з пунктів якої йшлося про ліквідацію 15 комунальних підприємств, шість з яких – кінотеатри.

«Причиною такого рішення стали зауваження комісії з культури. Вона зробила зауваження щодо того, що може бути ліквідоване комунальне підприємство, але як сама структура. Проте заклад, тобто кінотеатр, його будівля не повинна змінювати свого цільового призначення. На це не має права впливати ані міська рада, ані виконавчі структури», – розповіла «Львівському порталу» депутат Львівської міської ради Ірина Полякова.

За її словами, в сьогоднішній ухвалі зазначено, що така ліквідація може відбутися лише з дозволу міської ради, тобто з дозволу депутатів. Однак є багато прикладів, коли депутати приймали рішення щодо приміщень, вигідні певним людям.

«Ми погоджуємося з конкурсом на орендаря кінотеатрів, не так орендаря, як конкурсом концепції, бізнес-плану. Тобто нехай людина бере в довгострокову оренду це приміщення, робить там, наприклад, дитяче кафе, плюс там має бути дитячий театр», – наголосила депутатка.

За її словами, сьогодні вимагали одного: заборонити можливість приватизації кінотеатрів зі зміною їх культурного призначення. «Ми поки що не можемо віддати в приватизацію наші залишки культурних закладів», – додала Ірина Полякова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *