ОСТАННІ НОВИНИ

Тягнибок з Каськівим говорять про створення блоку «Пора-Свобода»

|

ВО «Свобода» веде неофіційні перемовини з ГП «Пора» про створення політичного блоку «Пора-Свобода». Наразі переговори ведуться на низовому рівні – між обласними та міськими осередками Львівщини та Івано-Франківщини. Хоча лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок не виключає, що найближчим часом розпочнуться офіційні переговори між ним та лідером ГП «Пори» Владиславом Каськівим. Про це пан Тягнибок повідомив сьогодні у коментарі ЗІКу.

За його словами, попередні переговори можуть розпочатися вже найближчим часом і триватимуть два місяці.

«Блок «Пора-Свобода» став би для багатьох дуже непоганим і, особливо, несподіваним варіантом блокування, – вважає Олег Тягнибок. – Ми сповідуємо ідеологію націоналізму, а, отже, зорієнтовані на одну частину електорату. «Пора» сповідує націонал-лібералізм і є зорієнтованою на іншу частину електорату. Наші електорати практично не пересікаються, а тому таке об’єднання могло б бути позитивним». Також, на думку лідера «Свободи», ці політичні сили єднає однакове психологічне сприйняття суспільства і світу. «Пора» так само, як і «Свобода», ставить питання про люстрацію. І те, що «Пора» не заперечує проти тої основної тези, яку пропагує «Свобода», є дуже важливим», – переконаний пан Тягнибок.

На його погляд, блок міг би взяти достатньо голосів на Східній Україні, оскільки українці Східної України є зараз ущемленими і приниженими. «Вони ображені на помаранчевих, бо впродовж двох років їх просто кидали. Українці там є своєрідною діаспорою, а тому потребують хорошої національної патріотичної сили, яка б могла відстоювати їх права. Там, на сході України, ми маємо тільки одну проблему: зберегти наші голоси, щоб їх не вкрали. Робота ж на Західній Україні може бути більш ефективною, бо ми зможемо перекрити дільниці і зберегти наші позиції», – вважає лідер ВО «Свобода».

«Зараз «Пора» також веде переговори з «Нашою Україною», активно штовхається ліктями. Ми таких переговорів з «НУ» не ведемо, а фактично чекаємо на позицію «Пори», хоча, нагадую, наші перемовини не є офіційними», – резюмував Олег Тягнибок.

Голова фракції ГП «Пора» у Львівській міськраді Петро Адамик сьогодні також зазначив, що, на його думку, непогане політичне майбутнє може чекати на блок «Пора-Свобода». Поза тим він стверджує, що на Західній Україні цей проект би був дуже потужний і уособлював націонал-лібералізм, а от на Східній Україні такий бренд би не пройшов, бо про ВО «Свобода» та ГП «Пора» на Східній Україні страшилок вистачає.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *