ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські науковці розкопали унікальні знахідки

|

Біля підніжжя Чортових скель з 1994 року проводять археологічні розкопки. Знайдені предмети свідчать, що в цих місцях були найдавніші у Львові та його околицях поселення людей, яким 27000 років.

Розкопки з групою краєзнавців здійснює провідний науковий співробітник відділу археології Інституту українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України, доктор історичних наук Леонід Георгійович Мацкевий.

Загальна територія розкопаного поселення – 76 метрів квадратних. Археологи ще не дійшли до найнижчого рівня – заважає каміння. Це, як виявилося, багатошарова пам’ятка. Знайдено понад 20 тисяч кісток тварин, серед яких і кістки мамонта. З них давні люди робили знаряддя праці, будували житло. Тут і знаряддя праці: кам’яні скребки для обробки шкір тварин, різці для розчленування тварин, деревини. Встановили також, що на цьому місці протягом багатьох тисяч років проживала община людей.

Археологічні знахідки зберігаються в Музеї археології Інституту українознавства, є вони й у Винниківському краєзнавчому музеї, а також в Музеї давніх пам’яток Львова. Повідомляє сайт «КуПол».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *