ОСТАННІ НОВИНИ

Музей історії релігії презентував нічну екскурсію

|

Львівський музей історії релігії презентував нову екскурсію-містерію “Загублений світ віри та любові”. Напередодні Дня музеїв наукові співробітники музею запропонували екскурсантам взяти участь у дійстві під склепінням Домініканського монастиря.

Там під владою сутінок відбувається дивна містерія. Потрапляючи в темінь музейних коридорів, екскурсанти знайомляться з історією появи християнства в Україні. У цьому їм допомагає Гальшка Острозька, яка й проводить екскурсію. Спочатку про язичницво розповідає Мавка з „Лісової пісні” Лесі Українки. Потім суфлер Абрам показує старі манускрипти з юдейської синагоги. Свята Теодозія, розповідаючи про гоніння перших християн, заводить екскурсантів в імпровізовану капличку, де на них уже чекає Микола Потоцький. Також екскурсанти знайомляться з Софією Шептицькою, матір’ю митрополита Андрея Шептицького, княгинею Ольгою та Настею Лісовською-Роксоланою.

Із цими ролями чудово справляються семеро працівників музею.

Як зазначає Лідія Довгань, завідувач науково-освітнього відділу Львівського музею історії релігії, зараз всі музеї мають дуже велику проблему з відвідувачами: люди перестають цікавитися пам’ятками матеріальної культури. „Тому ми намагаємося рекламувати свої експонати,” – зазначає вона. Ідею проведення містерії співробітники музею виношували три місяці, потім працювали над текстами та пошиттям костюмів.

Проведення нічної екскурсії може замовити кожен. Але оскільки відбувається вона в неробочий для екскурсоводів час, то й замовляти її потрібно за день-два до проведення. Це задоволення – не з дешевих. Екскурсія коштуватиме 300 гривень, а оптимальна кількість екскурсантів – десять людей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *