ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові будуть „Гори”

|

V Міжнародний Всеукраїнський Театральний Фестиваль „Гори” відбудеться з 31 березня до 2 квітня у Театрі Юного Глядача , про ец повідомила прес-служба Українського католицького університету. У Фестивалі візьмуть участь понад 250 осіб із особливими потребами з України та Польщі.

Цього року Фестиваль уперше підтримується програмою „Практика Генрі Науена”, яка є частиною навчальної програми Інституту Управління Неприбутковими Організаціями УКУ. Нідерландський фонд підтримує ряд соціяльних проєктів, які пишуть та реалізовують студенти УКУ та інших навчальних закладів Львова.

Упродовж насиченої триденної програми свою творчість представлятимуть 15 театральних колективів із Києва, Харкова, Сум, Червонограда, Вінниці, с. Вільшани (Закарпатська обл.) та 6 колективів зі Львова. Переможці будуть запрошені на фестивалі в Польщу та Білорусію. Два перших дні відведені для виступів аматорських театральних колективів, спільних забав із волонтерами – студентами та школярами, а також для виставки творчих робіт на на тему “Гори”. Кращі роботи відзначаться дипломами та виставлятимуться в м. Люблін (Польща). Останнього дня педагоги – керівники театральних колективів – зможуть обмінятися своїми думками та досвідом на спеціяльному семінарі, присвяченому арт-терапії (лікування мистецтвом).

„Праця в організації без перебільшення є сімейною справою, оскільки вже впродовж 5 років наша родина гуртує навколо себе всіх, кому не байдужі проблеми неповносправних осіб. – Говорить координатор програм МТЦ „Непротоптана стежина” Анастасія Войтюк. –Завдяки „Практиці Генрі Науена” я зрозуміла що можу працювати в центрі значно більше, краще та ефективніше. Ми сподіваємося, праця наших волонтерів не лише покращить сприйняття соціумом неповносправних осіб, а й зміцнить громадянське суспільство нашої країни загалом”.

Театральний фестиваль проходить у рамках щорічної міжнародної театральної програми “Непротоптана Стежина”. Програма реалізується в Україні, Польщі та Білорусії. І включає в себе поетичні зустрічі, конкурси емблеми, пісенні фестивалі, виставки художніх робіт. Також передбачено проведення семінарів, навчань для керівників театральних та музичних колективів, волонтерів і навчально-відпочинкові табори для учасників заходів та волонтерів.

Серед волонтерів „Непротоптаної стежини” є багато студентів УКУ, які в такий спосіб займаються передбаченою навчальною програмою університету пасторальною практикою. Цьогоріч на базі гуманітарного факультету УКУ запроваджується нова спеціяльність – соціяльна педагогіка.

Кожен охочий може долучитись до діяльності нашої організаціїі і принести радість собі та ближньому через допомогу у організації театрального фестивалю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *