ОСТАННІ НОВИНИ

„Французька весна” у Львові настане у квітні

|

Культурно-мистецький проект „французька весна” у Львові та в п’яти найбільших містах України – у Києві, Дніпропетровську, Донецьку, Одесі та у Харкові – пройде у квітні. Планується, що новинки сучасного мистецтва Франції представлятимуть у поєднанні з його традиційними формами.

Першою ластівкою, яка символізуватиме прихід „Французької весни” до Львова, стане виставка робіт французького фотографа Жюльєна Гольдштайна „Львів, Київ, Одеса, Харків: чотири міста-брами України”. Вона відкриється третього квітня о 17 годині у Львівському музеї етнографії та художнього промислу.

Другим весняним заходом стане зустріч німого кіно та електоронної музики „Кіно-мікс” у Драмтеатрі ім.М.Заньковецької. Під час показу двох стрічок, створених двома відомими режисерами у 20-х роках („Тристороннє дзеркало” Жана Епштейна та „Гойдалки” Ноеля Ренара) акомпонуватиме група „ Scratch Massive ”.

Наступний захід запланований на 18 квітня також у Театрі ім. М.Заньковецької. Там відбудеться показ театральної постановки „Макондо” за твором Г.Маркеса „Неймовірна й сумна історія простодушної Ерендіри та її диявольської бабусі”.

А тріо Жана-Франсуа Баеза, якого вважають палким аматором джазу, народних та фольклорних традицій усього світу, запропонує львів’янам ознайомитися із звуками Франції – сумішшю ліричних мелодій та імпровізацій. Джаз-концерт за його участі відбудеться 22 квітня у Львівській обласній філармонії.

А 27 квітня у Драмтеатрі ім.М.Заньковецької можна буде побачити дійство під назвою „Шин-Шилла” – у супроводі електронної музики на тлі шумових ефектів та діалогів кіноперсонажів виконуватиметься брутально-чуттєвий танок.

І уже традиційна французька ніч короткометражного кіно запланована на 28 квітня у кінотеатрі „Кінопалац”. Початок о 23 годині 30 хвилин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *