ОСТАННІ НОВИНИ

Обласна влада почала мирити працівників Національного музею

|

У Національному музеї у Львові почала роботу комісія з примирення, яку створила Львівська ОДА для вирішення конфлікту у цьому закладі. У п’ятницю її члени – в.о. начальника обласного управління культури Зеновій Мазурик, представник обласної ради та КРУ зустрілися з директором музею Тетяною Лупій та головним хранителем фондів Данутою Посацькою.

Як стало відомо Західній інформаційній корпорації з джерела у Національному музеї у Львові, представників колективу на цю зустріч не запросили. Комісія, за словами джерела ЗІКу, займатиметься перевіркою профпридатності працівників музею, а чи були фінансові зловживання з боку дирекції музею перевірятиме з понеділка КРУ.

«Комісія лише почала роботу, тому ми зустрілися з директором тільки для того, щоб узгодити процес роботи», – так прокоментував закиди частини працівників Національного музею у Львові щодо того, що члени комісії з примирення не зустрілися з ними Зеновій Мазурик.

За словами З.Мазурика, це була лише перша зустріч, і логічно, що вона відбулася саме з дирекцією. «Якби ми зустрічалися з обома конфліктуючими сторонами, це б виглядало так, що ми зі свого боку також ділимо музей, – зазначив він. – А ми ж намагаємося об’єднати його, дослідити, чиї інтереси там зараз відстоюються. Я не хочу ставати на бік однієї зі сторін. Стою на боці музею, тому готовий говорити зі всіма, хто цього хоче».

Зеновій Мазурик також повідомив, що комісія та дирекція музею склали протокол, згідно з яким до наступної п’ятниці конфліктуючі сторони повинні представити свої скарги та аргументи у письмовому вигляді. Цей документ буде доведено до відома всіх працівників музею.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *