ОСТАННІ НОВИНИ

УГКЦ не агітуватиме за жодного з кандидатів – кардинал Гузар

|

УГКЦ не агітуватиме за жодного з кандидатів на посаду президента України, заявив Глава УГКЦ кардинал Гузар учора під час прес-конференції у Києві. Як повідомляє прес-служба Глави УГКЦ, Блаженнійший сказав: „Ми молимося за українську державу і взагалі за те, щоб вибори відбулися так, щоб нашу державу піднести, скріпити”.

Водночас він зазначив, що “Церква, разом з іншими християнськими Церквами і релігійними організаціями просить вірних, щоб вони серйозно трактували вибори”.

Як повідомляє прес-служба, кардинал Гузар назвав “виссаною з пальця” заяву кандидата у президенти Романа Козака про те, що “збільшення впливу греко-католицької Церкви на території нашої країни прискорить інтеграцію України до європейських структур і гарантуватиме виконання передвиборної програми Віктора Ющенка.” За словамиГлави УГКЦ, така теорія не узгоджується з намірами УГКЦ. „Ми цінимо те, що всі Церкви в Україні мають однакові права і виступаємо проти того, щоб держава особливо турбувалася якоюсь одною Церквою”, – сказав Глава нашої Церкви.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *