ОСТАННІ НОВИНИ

Членів ДВК масово виключають з комісій

|

Ще майже 100 осіб, які повинні були представляти інтереси кандидата від влади Віктора Януковича або інших провладних кандидатів у дільничних виборчих комісіях були виключені з їх складу учора на засіданні 120 територіальної виборчої комісії (Шевченківський і Личаківський райони міста Львова). Раніше в цьому окрузі вже було виключено із складу ДВК 242 особи, повідомляє прес-служба обласного виборчого штабу Віктора Ющенка.

Головною причиною виключення осіб із складу ДВК було їх небажання працювати у дільницях, адже здебільшого люди випадково дізнавалися про те, що їх включено до складу ДВК від одного із провладних кандидатів, оскільки вони особисто згоди на це не давали. Найбільш поширеною підставою вилучення із ДВК була особиста заява людини про небажання працювати. Іншою підставою було те, що її члени ігнорували запрошення відвідати засідання комісій тим самим перешкоджали її нормальному функціонуванню. Водночас і добровільно писати відмову від участі комісіях вони не збирались, мотивуючи це тим, що не писали і заяви про вступ у ДВК. Також були вилучені особи, які не проживали за місцем вказаним у заяві.

Зауважимо також, що представники Януковича і технічних кандидатів, які його підтримують двічі саботували виборчий процес, одностайно не прийшовши на засідання ТВК 8-го і 10-го жовтня, коли власне і планувалося розглядати питання про вилучення численної кількості представників цих кандидатів із ДВК. Таким чином, представники провладних кандидатів у 120 ТВК ціною зриву виборчого процесу намагалися виграти час для того, щоб встигнути у відведений законодавством семиденний термін, подати нових, мабуть не менш фіктивних членів ДВК.

Метою таких підставних членів ДВК, які подані від Януковича та його технічних кандидатів, є перешкодити роботі виборчих комісій і остаточно зірвати виборчий процес. Оскільки аналогічна ситуація складається і на інших ТВК. До виборів залишилося тільки 18 днів, а у місті Львові, як і в цілій Львівській області дільничі комісії не готові розпочати роботи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *