ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині побільшало пожеж і смертей через них

|

З початку року на Львівщині сталося 1157 пожеж у яких загинуло 77 осіб, з яких двоє дітей. Як свідчить статистика, вже загинуло на вісім осіб більше, аніж за минулий рік. Натомість, за словами в.о начальника ГУ МНСУ у Львівській області Сергія Дмитровського, поменшало надзвичайних ситуацій, наразі їх лише 12-ть порівняно з 26-ма у минуломі році, проте, на жаль, під час НС вже загинуло семеро осіб і постараждало 53-оє. Повідомив він сьогодні під час прес-конференції.

Водночас, з початку року сталося 1316 ДТП у яких загинуло 332 особи, з яких одинадцятеро дітей, і ще 35 осіб загинуло на водоймах.

Підбиваючи підсумки зробленого, С. Дмитровський зазначив, що обласні рятувальники вдало попрацювали під час ліквідації НС на Сколівщині та Стрийщині. Якщо, за словами заступника начальника обласного ГУ МНСУ Івана Дідуха, потерпілим від повеней виплатили компенсації: 950 тисяч гривень на Сколівщині та 844 тисячі на Стрийщині; то рятувальники ще й допомагали їм влаштовувати побут після повеней.

Органи пожежного нагляду здійснили більше 17-ти тисяч обстежень, внаслідок яких до адміністративної відповідальності притягнуто 4,6 тисяч осіб на суму 163 тисячі гривень, а роботу 967 об’єктів взагалі призупинено. Водночас, рятувальники наголошують на тому, що в області є ряд пожежонебезпечних об’єктів серед яких Дрогобицький нафтопереробний завод, нафтобаза на вулиці Б. Хмельницького, загалом маємо в області 605 потенційно небезпечних об’єктів.

Мають еменесники застереження і перед багатоповерхівками, оскільки своєю драбиною вони сягають лище 9-го поверху, а на 45-метрову драбину наразі коштів не виділяють. Відтак на власний страх і розсуд у 96-ти будинках області з підвищеною поверховістю живуть люди, а у випадку пожежі рятувальники ризикуючи життям мають гасити пожежу у незвичних умовах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *