ОСТАННІ НОВИНИ

Посол Бразилії відвідав Львівщину

|

13 вересня голова Львівської облдержадміністрації Олександр Сендега зустрівся Надзвичайним і Повноваженим послом Федеративної Республіки Бразилія в Україні Ренато Луїз Родрігес Маркесом. Як повідомляє прес-служба Львівської обласної адміністрації, на зустрічі були присутні також Почесний консул Бразилії у м.Львові Петро Малех, заступник голови ОДА Степан Лукашик та начальник головного управління зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної діяльності та іноземних інвестицій Тарас Богонос.

Керівник області проінформував посла про соціально-економічну ситуацію у регіоні, зазначивши, що з кожним роком Львівщина розширює міжрегіональну співпрацю, налагоджує тісніші міжнародні зв`язки у сфері освіти, культури, економіки. Своєрідною презентацією потенційних можливостей області назвав Олександр Сендега проведення у Львові щорічного Міжнародного економічного форуму та Інвестиційного ярмарку.

У свою чергу Ренато Луїз Родрігес Маркес запевнив, що представники Бразилії неодмінно стануть гостями цього заходу і скористаються нагодою дізнатись більше про Львівщину та її інвестиційні можливості.

“ У нас відчутний суттєвий дефіцит інформації про Львівщину, а для того, щоб активізувати співпрацю нам в першу чергу необхідні знання один про одного”, – підкреслив Посол.

Львівщина має підписану угоду про співпрацю з бразильським штатом Парана і тому ми маємо всі можливості для того, аби наші контакти були більш діловими та результативними, зазначив Олександр Сендега. До речі, саме у цьому штаті проживають понад 500 тисяч вихідців з України.

Активізації двохсторонніх відносин сприятиме також діяльність Почесного консула Бразилії у м.Львові, вважають учасники зустрічі. Зокрема, протягом останнього року вдалось значно пожвавити культурні та гуманітарні відносини між Бразилією та Львівщиною. За словами Петра Малеха, в даний час проводяться також активні переговори щодо співпраці у промисловості та торгівлі.

У І півріччі 2004 року зовнішньоторговельний оборот Львівської області з Бразилією склав 704,8 тис.дол.США (0,1% від загального обсягу зовнішньої торгівлі області) і був сформований в основному за рахунок імпортних поставок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *