ОСТАННІ НОВИНИ

Єдиний кандидат потрібен, але в першому колі його не буде – Юрій Луценко

Ратуша-ForUm

|

Опозиції справді потрібен єдиний кандидат, але тут важливіше мати єдину команду, яка задовольнятиме і захід, і схід. Соціалістам потрібна гарантія, що єдиний узгоджений кандидат справді переможе, бо 12 років опозиції це вже забагато, і ще 10 вони просто не витримають – заявив сьогодні під час прес-конференції член СПУ Юрій Луценко.

За його словами, донедавна і соціалісти, і БЮТ намагалися сісти за стіл переговорів, а от з боку нашоукраїнців такої ініціативи не було, була “ілюзія перемоги”, тільки останнім часом вони зрозуміли, що зможуть перемогти лише в єдності. Проте, СПУ, яка вже має досвід 12-річної опозиції, не хоче більше чекати, вони хочуть “розіграти переможний сценарій”. Щодо виборів, Луценко вважає, що перший тур буде легким, але в другому може повторитися ситуація 94 року, коли комуністи сказали “тільки не націоналіст”. “Сьогодні, коли ми говоримо про єдиного кандидата, ми повинні мати на увазі єдину команду” – наголосив він, – “люди повинні вірити всій команді і це максимально зніме недовіру до кандидата в президенти”.

Якби вибори були до квітня, то в друге коло вийшли б Ющенко і Янукович, і перший мав би всі шанси перемогти, але для цього потрібно, щоб люди не лише проголосували, але і контролювали кожен крок, можливо, навіть зреалізували грузинський варіан – вважає Луценко.

Найкращим варіантом для опозиції, на думку Луценка, було б висунення четвертої особи, бо “кучмісти грають на цей варіант”, але в опозиції і в суспільстві вже немає часу для усвідомлення будь-якої іншої пропозиції. Незважаючи на розмови про розкол в опозиції через вівторкове голосування, депутат переконаний, що проблем між собою в опозиції немає.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *