ОСТАННІ НОВИНИ

Лауреатами Капітули українсько-польського поєднання стали львівський музейник та польський журналіст

|

Директор Львівської галереї мистецтв Борис Возницький та журналіст польської “Газети виборчої“ Павел Смоленські стали цьогорічними лауреатами Капітули українсько-польського поєднання. Нагороди лауреатам – статуетки у вигляді волошки та маку, що ростуть з одного кореня, символізуючи близькіть наших народів – вручив у львівському Палаці мистецтв блаженніший Любомир кардинал Гузар.

Заснована у 2001 році, Капітула щороку визначає тих, хто вніс вагомий внесок у розвиток українсько-польських стосунків. Зокрема, попередніми лауреатами були Іван Вакарчук та Микола Рябчук з українського боку, Єжи Клочковські та Яцек Куронь – з польського.

Цьогоріч Бориса Возницького було відзначено за працю з порятунку пам’яток мистецтва й культури українсько-польського прикордоння та налагодження постійного обміну культурним надбанням наших народів. Журналіст Павел Смоленські відзначився серією матеріалів, присв’ячених Україні, а, головне, книжкою “Могила для різуна” про українські церкви та поховання на етнічних українських землях в сучасній Польщі.

На церемонії були присутні голова Львівської облдержадміністрації Олександр Сендега, Підкарпатський воєвода Ян Курп, посол Польщі в Україні Марек Зюлковські та аташе з питань культури американського посольства Марта Перейма.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *