Язик мій - ворог мій

Мирослав ТРИГУБ, “Україна і час”

|

Юрій Луценко претендує на номінацію найбільш безсовісного учасника виборчої кампанії.

Якби лідер блоку “Наша Україна — Народна самооборона” у зовсім не далекому минулому пам`ятав китайське висловлювання, винесене у заголовок, і міг передбачити, що політична хвиля винесе його в авангард списку новоствореного мегаоб`єднання, то, виступаючи на численних публічних зібраннях задовго до офіційного старту передвиборчої кампанії, не раз вкусив би себе за язик, щоб не ляпати зайвого. Що там уже й казати про “спічі” Луценка, коли, будучи чільним представником СПУ, він неодноразово звинувачував націоналістів з “Нашої України” та олігархів з Партії регіонів у всіх смертних гріхах. Тоді для Юрія Віталійовича “святою й непорочною” була, звісно ж, СПУ. Зараз він переродився і змінив орієнтацію…

Останніх декілька тижнів Луценко чомусь інтенсивно “гастролює” саме Західною Україною та агітує людей саме за пропрезидентський блок. Зрозуміло, що Юрій Віталійович недарма обрав ці терени, оскільки, за його розрахунком, тут передбачений найбільший електоральний “улов”. На тлі такої гіперактивності екс-соціаліста, який виливає цілі відра помиїв як на регіоналів, так і на колишніх своїх лівих соратників, навіть Юлія Володимирівна виглядає якось мляво.

Перш за все пан-товариш Луценко наполягає на тому, що весь склад Кабміну відразу після виборів негайно повинен піти у відставку, оскільки спрацював на “двійку”. Як аргументи він наводить цілий перелік прорахунків нинішньої виконавчої влади, а саме — зростання цін на житлово-комунальні послуги і на газ, нездатність уряду виплатити компенсації вкладникам Ощадбанку СРСР, збільшення боргу країни.

Але Луценко, мабуть, має народ за дурнів, бо саме Юлія Тимошенко розірвала міжурядовий “газовий” договір з росіянами, а уряд Єханурова підвищував ціни на газ аж двічі. Більш ніж непереконливими виглядають претензії Юрія Віталійовича і щодо повернення заощаджень громадян, оскільки такий ґандж можна пред`явити усім попереднім дванадцятьом урядам.

Останніми аргументами, які взяв на озброєння і які пробує успішно експлуатувати на людській біді пан-товариш Луценко, є жахливий буревій, що минулого тижня пронісся над Волинською областю, та екологічна катастрофа біля Ожидова. Як відомо, для ліквідації наслідків цих лих Кабмін виділив майже 15 мільйонів гривень для Львівщини та 8,9 мільйона для Волині. Однак Луценко та його соратники і тут пробують поставити під сумнів потуги уряду налагодити нормальне життя для постраждалих людей. З приводу цього у заяві блоку йдеться, що “не оприлюднено розрахунків, якими керувався уряд під час виділення коштів на ліквідацію наслідків аварії у Львівській області та буревію на Волині”.

Якщо Юрій Віталійович і далі так маніпулюватиме фактами та людською довірою, то він, як пожартував один київський журналіст, після закінчення виборчої кампанії успішно може претендувати на номінацію найбільш безсовісного її учасника.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *