Убивства заради розваги?

Володимир ТРИНКІН, “Україна і час”

|

У Дніпропетровську схопили трьох молодиків, яких звинувачують у серійних убивствах. Затриманим, які раніше не мали жодних проблем із законом, по 19 років. Їхніми жертвами стало 19 осіб. Нещасних нелюди забивали до смерті металевими трубами, прутами та битами.

Молоді бандити виходили на убивство вночі. Своїх жертв обирали спонтанно — ними ставали ті, хто не міг себе захистити. Під час нападу зловмисники били людей так сильно, що у них не залишалося шансів вижити — практично у всіх загиблих череп був розбитий на дрібні шматки.

За попередніми даними, першим садисти позбавили життя місцевого міліціонера. 24 червня він мав необережність сісти в авто, за кермом якого перебував злочинець. Наступного дня просто біля будівлі районної прокуратури з інтервалом у кілька годин бандити убили Катерину Ільченко і Романа Татаревича. А після шостого убивства до Дніпропетровська приїхала комісія Міністерства внутрішніх справ під керівництвом начальника Департаменту карного розшуку Василя Паскалого. Для затримання зловмисників було залучено більш ніж дві тисячі працівників міліції та прокуратури.

“Коли ці люди відчули смак крові, зупинити їх було практично неможливо, — заявив інтернет-виданню Vlasti. net начальник ГУ МВСУ у Дніпропетровській області Іван Ступак. — Мотиви як такі зрозуміти вкрай складно”.

Усі затримані походять із благополучних сімей. Однин із них працював таксистом, другий — охоронцем, третій був тимчасово безробітним. Оскільки свої злочини садисти записували на мобільний телефон, то правоохоронці не відкидають версії, що на цих записах убивці хотіли заробити чималі гроші, продавши їх зарубіжним інтернет-сайтам.

Зараз бандити перебувають під вартою. Правоохоронці порушили кримінальну справу за статтею “Умисне вбивство”. Щоправда, родичі та знайомі 19 жертв серійних убивств сумніваються в об`єктивному розслідуванні цієї справи. Адже проти одного з імовірних злочинців, родич якого працює у прокуратурі, досі не висунуто офіційного звинувачення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *