Шкільне лісництво відроджується

Наталка КИСІЛЬ, “Україна і час”

|

Вельми популярне за Радянського Союзу шкільне лісництво у роки незалежності України якось мимоволі, як то кажуть, “зійшло на пси”. З трьох десятків лісництв на Львівщині на початок третього тисячоліття узагалі залишилося лише чотири.

Однак за останній рік ці форми позашкільного виховання дітей почали відроджуватися.

Станом на сьогодні, як розповіла нам директор Львівського обласного еколого-натуралістичного центру Надія Коцан, функціонує уже 24 шкільні лісництва. У них загалом залучено 1045 учнів, за якими закріплено 1487 гектарів лісових насаджень.

“Річ у тім, що наприкінці 2005 року на колегії Львівського обласного управління, — розповідає Надія Коцан, — прийняли рішення (і з`явився відповідний документ) про збільшення на території регіону кількості шкільних лісництв. У кожному Держлісгоспі мало бути створено не менше двох лісництв. Сьогодні ж маємо деякі господарства, де є й більше. Діти садять дуби, буки, граби, інші дерева. А у нас в дендраріумі еколого-натуралістичного центру є й екзотичні рослини”.

За словами пані Коцан, щороку традиційно почали визначати кращі шкільні лісництва (“щоб виявити глибину теоретичних знань та практичної підготовки”). Нині на першому місці є Волицьке лісництво (Жовківський район), на другому — Крукеницьке (Мостиський) та “Лісники майбутнього” (Івано-Франкове, Яворівський) і на третьому — Берлінське (Бродівський), Розділ (Миколаївський), Ясеницьке (Турківський район).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *