Найгірший мер

«Ратуша»

|

Згідно з результатами моніторингу громадської думки “Рейтинг мерів міст та рівень довіри до політичних партій”, що його провели ГО “Демократичні ініціативи молоді” та Спілка молодих політологів України, мер Львова отримав найнижчий рівень довіри у громадян серед міських голів обласних центрів України.

З результатом 2,4 бала за десятибальною шкалою він опинився на останній сходинці рейтингу. Як інформує “Львівська газета”, на думку більшості львів’ян, добре працювати мерові не дають саме його особисті якості. Так вважає 67,9% опитаних. 12% звинувачує місцеву раду, 11% — чиновницький апарат. Іще 5% мотивують його погану роботу відсутністю фінансування з Києва, 2,8% — недосконалим законодавством, 1,3% причиною вважає недостатність повноважень “батька” міста, а 3,8 — місцеву опозицію. 2,5% респондентів не змогли визначитися, чому все-таки вони не довіряють Андрію Садовому.

Політолог Тарас Возняк вважає, що падіння рейтингу Садового пов’язане передусім із завищеними очікуваннями львів’ян. Цікаво, що міський голова Львова, попри такий низький суспільний рейтинг довіри, залишається номінантом на звання “Міський голова 2006 року”. Цю нагороду дають “…чільникам міст, чиї плідні зусилля в ім’я економічного розвитку рідного міста та добробуту городян, збереження і примноження історичної та культурної спадщини свого краю, досягнення політичної та соціальної стабільності, сприяння побудові інституту місцевого самоврядування набули широкого визнання в самому місті та за його межами”. Експерт із визначення лауреатів Загальнонаціональної програми “Людина року-2006”, церемонія вшанування яких відбудеться в березні цього року, Кость Бондаренко оцінив шанси Андрія Садового здобути нагороду як доволі високі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *