В України з`явився новий вчитель

Мирослав ГРЕДІЛЬ, “Україна і час"

|

Ринат Ахметов про “якісного конкурента” Тимошенко і “шоумена” Луценка.

Виїзне засідання комітету Верховної Ради з питань економічної політики, що відбулося минулого тижня у Донецьку, могло пройти повз увагу ЗМІ, якби не виступ на ньому народного депутата України і одного з найбагатших громадян країни Рината Ахметова.

Зокрема, пан Ахметов висловив свою позицію щодо вільних економічних зон, зазначивши, що великому бізнесу в Україні преференції не потрібні, оскільки пільги, на його думку, руйнують вартість бізнесу. Ще один аргумент проти існування ВЕЗів — дуже обережне ставлення західних інвесторів до всіх видів пільг.

“Я вважаю, що нам необхідні не вільні економічні зони, а економічно вільна країна. Україна повинна стати кращою країною Європи для ведення бізнесу. Але для цього нам треба забезпечити повагу прав власності, верховенства права, політичну, економічну і соціальну стабільність, прості й однакові правила гри для всіх. Ну і, звичайно — низькі податки”, — заявив політик-бізнесмен.

А ще Ринат Ахметов сформулював своєрідну формулу успішності країни. Вона зводиться до того, що треба працювати виважено і без поспіху. Для початку варто проаналізувати всі “за” і “проти” й лише тоді ухвалювати рішення. Рішення, він вважає, має бути вистраждане та відповідальне. І найважливіше, що ніколи не можна змінювати правила гри.

Політик також підтримав ідею існування сильної опозиції і доволі позитивно відгукнувся про Юлію Тимошенко як лідера, харизматичну особистість та “якісного конкурента”. Донеччанин запевнив журналістів, що закон про опозицію антикризова коаліція підтримає.

На відміну від позитиву, адресованого лідеру БЮТ, протилежну оцінку отримав новоспечений проводир “Народної самооборони” Юрій Луценко, з яким, як відомо, у пана Ахметова особливі взаємостосунки. Ринат Ахметов уважає, що з Луценка, до якого він, до речі, теж ставиться з повагою, вийшов би непоганий шоумен. Можливо, Юрію Віталійовичу ця порада колись і стане у пригоді…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *