Іван Стефанишин в.о. заступника голови ЛОДА: “Потребу населення в курятині ми забезпечимо за рахунок власного виробництва”

|

“Ситуація, яка сьогодні складається в Європі, доволі складна і, я думаю, будь-яка неперевірена іформація, що була подана учора, дестабілізує ситуацію в суспільстві та завдає збитків нашим підприємствам, що працюють в галузі птахівництва.

Рівень продажу продукції птахівництва зменшився на 37%. І цей процес триває в цілому по Україні. Рівень зниження продажу продукції птахівництва н оцінюється 50%. Так що ми несемо дуже серйозні економічні втрати.

Наразі ситуація стабільна. Тобто технологічно ми нічого не змінювали. Фабрики переведені в закритий режим роботи, як це й передбачено вимогами до роботи птахофабрик в будь-який час, незалежно від інфекції.

Окрім нашої карантинної служби, на кордоні працює служба ветеринарної медицини та підключилися прикордонні пости служби екології. Тобто всі ці три служби присутні сьогодні на кордоні, вони мають певні доручення і працюють в режимі захисту території Львівщини.

Тобто підстав говорити, що ситуація погіршується немає. Єдине, що турбує найбільше, то це питання подальшого функціонування птахофабрики. Вона сьогодні доволі інтенсивно розвивається. З початку року інвестовано в галузь 16 мільйонів гривень. Шкода було б, якби ми при такому інтенсивному розвитку галузі почали згортання виробництва.

Що стосується заборони ввезення продукції, то вона не є предметом розмови про те, що нам не вистачить курячого м ’ яса. Тому що фактично птахофабрики України сьогодні працюють досить ефективно і дають підстави говорити, що ми можемо забезпечити повністю потребу населення за рахунок власного виробництва”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *