„Ще більше краси...“ - nаким було гасло семінару перукарів, який відбувся у Львові - „Високий замок“, 20 липня

|

Темою зібрання цирульників була сучасна колористика та стрижка. “Майстер-клас” проводили відомі перукарі – випускниця шкіл “Pivot Point” та школи Патріка Алеса (Париж) полячка Аґнєшка Регульська та арт-директор львівської “Студії зачісок 911” Андрій Лавровський.

Семінар зібрав понад вісімдесят фахівців у галузі перукарської справи з Львівщини, Тернопільщини, Івано-Франківщини, Волині та Закарпаття. Учасники ретельно нотували усе побачене й почуте у блокноти, ставили “інструкторам” запитання, вимагали пояснень…

Кожен із майстрів мав у своєму розпорядженні трьох моделей: двох дівчат та одного юнака. Разом із учасниками семінару “інструктори” вирішували, що б таке “витворити” на головах у “модельок”. “Хочемо бачити золотисту палітру!”, – радили одні “учні” з залу. “А отут добре було б додати мідної гами і вибілити кілька пасом”,- додавали інші. Так спільними зусиллями присутні “малювали” “портрети” майбутніх зачісок та визначали кольори їхньої палітри. Причому творили цирульники не у власній уяві, а на спеціально призначеному для цього мольберті.

Нарешті, схеми готові… “Загальний тон, біла пудра, фарба для тонування пасом, плюс п’ять грамів жовтого “мікс-тону” та п’ять грамів червоного”, – ось тільки один із загадкових “рецептів”, зрозуміти який під силу лише втаємниченим у тонкощі перукарського мистецтва. Коли “палітру” змили, волосся заграло усіма барвами веселки: рудим, білявим, малиновим, навіть кольором хакі. Далі у хід пішли ножиці. “Контрольне пасмо, відтяжка вгору, стрижемо під прямим кутом, згладжуємо кути”, – коментують майстри, і… шикарної шевелюри на голові у першої моделі стає удвічі менше. Вправні ножиці Андрія та Аґнєшки “порхають” над головами модельок, наче метелики, розкидаючи навкруги “пилок” із зістрижених пасом.

– Не страшно “йти під ніж”? – запитую у дівчат-моделей.

– Ні, навіть навпаки, у цьому є своєрідна інтрига – ми ж не бачимо себе аж до завершення роботи (перед дівчатами немає звичних для перукарні дзеркал. – Авт.). Головне – довіряти майстрові!

Наталія ГОЛОВАЧКО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *