Остап Козак, голова ЛОО “УНА-УНСО”, член церковної громади св. Климентія папи: “Не йдеться про передачу храму греко-католикам, а лише про його звільнення”

|

“Чи стануть обіцянки дійсністю – під великим сумнівом, тому що влада, обласна державна адміністрація і “Укртелеком” мали достатньо часу для того, щоб звільнити це приміщення і не доводити громаду до такого стану, щоб вона вдавалася до пікетування. Зараз влада стверджує, що підписані певні угоди, але їх можна поставити під великий сумнів, тому що вони абсолютно нічого не гарантують самій громаді.

Вони гарантують тільки те, що “Укртелеком” звільнить приміщення церковного комплексу. Я охоче вірю, що він звільнить храм з 13 липня по 20 серпня, а монастирський комплекс до 1-го жовтня. Але зверніть увагу, що предметом угоди є звівльнення монастирського приміщення. Не йдеться про те, що звільняється і передається громаді, а йдеться лише про те, щоб звільнити. Про передачу храму греко-католикам нема ні слова. А на цей храм претендує ще й польска громада кармеліток. І саме в цьому є родзинка, що церковний комплекс можуть передати полякам”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *