Анатолій Матвієнко, голова комітету ВРУ з питань держбудівництва та місцевого самоврядування: “ Альтернатива ситуації, що склалася є розпуск сесії або конкретніше – дострокові вибори”

|

“Ініціатива створення комісії була від голів облрад, ми написали записку, її розглянув Литвин і прийняв рішення, що я буду головувати. Комісія приїхала в неповному складі, сьогодні нас працювало п’ятеро, завтра має приїхати ще двоє осіб.

Я не можу зараз нічого коментувати, бо не всі сторони вислухав і будь-яка спроба щось прокоментувати з цього приводу може бути потрактована не зовсім правильно, упереджено і це може зашкодити справі. Єдине, що я хочу сказати, ми серйозно стурбовані ситуацією і приїхали сюди не голови комусь відрізати, а спробувати повернути все в русло конституційне. Сесія має працювати і має захищати інтереси жителів області та вирішувати проблеми, які вона покликана вирішувати, і ми дуже зацікавлені в тому, щоб такі компромісні рішення були знайдені. Треба повернути все в правове русло, оскільки пів року бездіяльності – це вже серйозне порушення і альтернатива ситуації, що склалася – розпуск сесії або, конкретніше – дострокові вибори. З моменту завершення дострокових виборів цей склад має скласти свої повноваження, так принаймні продиктовано ці норми в законі.

Про ордер на арешт Сендака мені наразі невідомо. Ніхто від зустрічей з представниками комісії не відмовлявся. Сьогодні зустрічався з головами фракцій, груп, ініціативними людьми, був у прокуратурі, зустрічався з головою і заступниками – це окрема зустріч і в цілому і поодинці.

Завтра я маю намір повідомити журналістам попередні висновки за два дні, хоч маю багато фактів, у яких ще треба розібратися, можливо треба буде навіть додатково поїхати. Я не знаю чи буде це подаватися у ВРУ у вигляді звіту , можливо, доповіді, я не можу сказати. Я думаю що обов’язково поінформую депутатів оскільки це питанння розглядали, але я б хотів, щоб це закінчилося на доповідній записці, яку проситиму, щоб ознайомили з нею депутатів – я не хочу імпрез, я вважаю, головне сьогодні це функції, які має виконувати облрада в інтересах області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *