Центристи обрали Януковича - „Львівська газета“, 21 квітня

|

Єдиним кандидатом від львівських партійних осередків провладних партій, як і прогнозувала “Газета”, таки став нинішній прем’єр-міністр Віктор Янукович. Про це оголосили на вчорашніх зборах представників політичних партій, громадських організацій і трудових колективів, які відбулися в приміщенні Палацу залізничників. Організатором зібрання став координаційний комітет 40 організацій, який очолює керівник ЛОО “Демократичний союз” Орест Красівський.

Під час обговорення програми уряду “Послідовність. Ефективність. Відповідальність” доповідачі констатували збільшення всіх економічних показників і наголошували на винятковій фаховості, патріотизмі та працьовитості нинішнього керівника уряду. За словами виступаючих, завдяки роботі першого в Україні коаліційного уряду, програму було виконано на всі 100%, а Україна нині перебуває у фазі економічного зростання, про що свідчить 9%-ве зростання ВВП, позитивне сальдо, підвищення пенсій, заробітної плати та соціальної захищеності верств населення. До негативу промовці зарахували несприятливі погодні умови, які прикро позначилися на врожаї злакових, однак у інших галузях сільського господарства спостерігається прогрес.

Слово надавали, як і личить таким акціям, представникам усіх верств населення – від депутатів, голів партій, інтелігенції, до машиністів, які розповідали, за що люблять Януковича, та студентів, які наполягали, що майже вся молодь – за прем’єра. “Ми провели соціологічне дослідження серед львівської молоді, опитавши 800 студентів. Виявилося, що 60% молоді підтримує ініціативи уряду, а роботу Віктора Януковича – 64%. Янукович – у першій трійці ймовірних претендентів на посаду президента”, – розповів присутнім Олександр Головченко, голова молодіжної організації “Союз молоді регіонів” України, однак не повідомив, хто саме випереджає Віктора Федоровича і з яким відривом.

У голосуванні стосовно кандидатури президента не брала участь ЛОО Партії промисловців і підприємців України, попри всю симпатію до цього політика. Свою відмову від участі в одноголосному визначенні фаворита промисловці та підприємці мотивували відсутністю попереднього партійного з’їзду та конференції. У залі не було лідера львівської НДП Ігоря Маковецького, а також депутатів від опозиції. До речі, Ігор Маковецький напередодні заявив, що члени НДП на заході будуть присутні як приватні особи, а не як представники партії. А сама НДП іще не визначилася з кандидатом.

Окрім висунення Віктора Януковича претендентом на посаду президента, збори ухвалили резолюцію, в якій висловили підтримку діяльності уряду та його керівника, а також, використовуючи патріотичну риторику, закликали інші організації підтримати цю ініціативу: “Керуючись почуттям обов’язку і відповідальності, ми – представники політичних партій, громадських організацій і трудових колективів Львівщини – закликаємо всі патріотичні сили держави та регіону згуртуватися на конструктивній платформі національного державотворення задля розквіту Української Нації, Української Держави, Українського суспільства”.

Богдан Юрочко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *