Вікторові Ющенку -- 50 - „Поступ“, 23 лютого

|

Аж не віриться, що Вікторові Ющенку вже виповнилося п`ятдесят років. Проте нічого не вдієш, так написано в паспорті: народився 23 лютого 1954 року в селі Хоружівці Сумської області. Та й мапа в редакції „Поступу“ з особистим підписом лідера „Нашої України“ підтверджує це місце народження.

Схоже, що й третім президентом України стане чоловік, який народився в селі. Як сам Ющенко нещодавно зауважив, „за 40 кілометрів від російського кордону“. Та Вікторові Ющенку поталанило. Після того, як він закінчив середню школу на Сумщині, поїхав вчитися не до Харкова чи Дніпропетровська, навіть не до Києва, а в Тернопіль до новоствореного Фінансово-економічного інституту (тепер Тернопільська академія народного господарства). І став трохи галичанином, бо понад п`ять галицьких років (до навчання додайте ще кілька місяців бухгалтерування на Франківщині) не минули марно.

Віктор Ющенко — чоловік на вигляд скромний, але знає собі ціну. „Голова НБУ, який провів платіжну, монетарну реформи, реформу банківського обліку та стандартів, чи прем`єр-міністр, уряд якого скасував преференції для олігархічних структур, заліки, бартер тощо, не може бути невідповідальною, нерішучою персоною. Міф, який поширюють влада й опоненти про мою нерішучість є нічим іншим, як нечесними, необ`єктивними методами боротьби. Інша річ, що я дійсно ніколи не дозволяю собі крику, мату. Це моя принципова позиція. Я не пригадую, щоб президенти Кваснєвський, Гавел, Ширак чи канцлер Шрьодер досягали своєї мети нехтуванням етичних норм чи ненормативною лексикою“, — розповів про себе Віктор Ющенко на одній із нещодавніх інтернет-конференцій.

Кажуть, що Ющенко подобається жінкам. „Як Вам вдається встояти й як до цього ставиться Ваша дружина?“ — запитали Віктора Андрійовича якось у тому ж інтернеті. „Сподіваюся, що Катя зараз не сидить у чаті… Я всім жінкам віддячую такою ж любов`ю“, — такою була відповідь справжнього чоловіка.

Та не лише жінкам подобається Ющенко. Його врівноваженість, інтелігентність, ерудиція та вміння поводитися на людях просто підкуповує всіх, хто спілкується з Віктором Андрійовичем, хоча часом його довгі імпровізації не завжди відразу сприймають. Та сподіваюся, що 31 жовтня пан Ющенко таки здобуде ще одну перемогу та набере найбільше голосів у президентських перегонах. Можливо, і другого туру не буде потрібно?!

Тож бажаю всім нам обрати третім президентом України Віктора Ющенка. Йому ж зичу залишатися добрим і мудрим, здоровим і харизматичним. Щоб все вдавалося, а діти та внуки приносили радість!

Щоб не забував про Галичину та королівське столичне місто Львів, Почесним громадянином якого ми обрали Віктора Ющенка в парку перед Верховною Радою в квітні 2001 року.

З днем народження!

КОМЕНТАРІ

Юрій КЛЮЧКОВСЬКИЙ

Народний депутат, фракція „Наша Україна“

Я думаю, що привітання Віктора Андрійовича обов`язково буде. Щоправда, я ще не знаю як. Хоча, вважаю, що найбільшим подарунком Вікторові Андрійовичу є численність фракції, зокрема численність членів НРУ. Ще я бажаю Ющенкові вистояти в боротьбі проти конституційної реформи та стати президентом.

Ігор ШУРМА

Народний депутат, фракція СДПУ(о)

Передусім я побажаю Ющенкові того, що зичать людині: здоров`я, родинного затишку, людського тепла, якого не вистачає політикові, який заміняє родинне тепло на стрес політичної боротьби. Я бажаю йому використовувати свій розум на благо України, стійкості та самостійності. Ще я побажаю йому пам`ятати, що Україна буде сильною тільки тоді, коли нею керуватиме сильна людина.

Юрій ЛУЦЕНКО

Народний депутат, фракція СПУ

Я побажаю Ющенкові віри в перемогу та конкретних справ заради її здобуття. Ще я би повторив слова, написані на плакатах: „Словом і ділом“.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *