“Віденську кав`ярню“ закрили - „Поступ“, 10 лютого

|

Учора дирекція „Віденської кав`ярні“ зачинила заклад на невизначений термін. Як повідомив „Поступу“ директор „Віденської кав`ярні“ Володимир Грубрин, відкриття „Віденки“ залежатиме від податківців, які мали б пояснити причини довготривалого перевіряння їхнього закладу. Водночас податківці збираються подати скаргу в прокуратуру Галицького району Львова за образу честі та гідності своїх працівників.

7 лютого цього року у „Віденській кав`ярні“ стався ще один конфлікт між чоловіком однієї зі співзасновниць кав`ярні Олегом Мандюком та працівниками податкової. Як запевняють податківці, пан Мандюк ображав працівників ДПІ, обіцяв „викинути“ їх зі свого закладу і, зрештою, кинув у перевіряльників керамічну серветницю. „Такі дії принижують честь і гідність працівників державної служби, — каже начальник управління податкової міліції ДПІ Львова Володимир Добровольський. — Правову оцінку цій ситуації дасть прокуратура, а морально-етичну мусить дати громадськість“. За словами Володимира Добровольського, все це відбувалося під час проведення планової документальної перевірки ТзОВ „Віденська кав`ярня“.

Проте, за словами Володимира Грубрина, перевіряння податкової у „Віденці“ триває вже чотири місяці. Хоча, згідно із законодавством, якщо після документальної перевірки (яка, до речі, може тривати не більше від 30 днів) виявлено порушення, то працівники податкової можуть її продовжити. Проте від 25 листопада 2003 року, коли розпочали перевірку, жодних порушень виявлено не було. Незважаючи на це, начальник Галицької податкової все-таки розпорядився продовжувати перевірку. Вже протягом двох місяців дирекція „Віденської кав`ярні“ звертається із запитами до керівництва ДПІ за поясненнями, проте відповіді не отримала й досі.

Суботній інцидент лише підлив оливи у вогонь. За словами пана Грубрина, коли податківці минулої суботи розпочали знімати відвідувачів кав`ярні на відеокамеру та вимагати показати рахунки, пан Мандюк не витримав і сказав їм „все, що думає“. На думку Володимира Грубрина, керівництво кав`ярні не вчинило жодних протиправних дій і є законослухняними громадянами. Проте кав`ярня наразі залишатиметься зачиненою. „Сім років ми формували імідж кав`ярні та не хочемо його втрачати через дії податкових інспекторів“, — каже пан Грубрин.

Марія ШОЛОМИЦЬКА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *