ОСТАННІ НОВИНИ

Україна отримає 54 колісні артилерійські системи RCH 155

Маркіян Рой

|

Франко-німецький збройовий концерн KNDS має з Україною угоду щодо постачання 54 гаубиць RCH 155. Про це повідомила пресслужба KNDS, пише Європейська правда.

У матеріалі концерн наводить огляд про вже поставлену або законтрактовану зброю, у тому числі ті системи, які тепер має на озброєнні Україна.

«На даний час українська армія законтрактувала у KNDS 54 гаубиці RCH 155», – інформує пресслужба.

Водночас терміни постачання та інші деталі цієї угоди не наводять.

Також у матеріалі згадують, що цього року для передачі Україні буде виготовлено 78 самохідних гаубиць Caesar – про такі плани ще на початку року казав міністр оборони Франції.

Темпи виробництва Caesar потроїли і зараз їх виготовляють по 6 за місяць.

Довідково

Артилерійська установка RCH 155 (Remote Controlled Howitzer 155 – дистанційно керована гаубиця) створена німецькою компанією Krauss-Maffei Wegmann (нині KNDS).

Система має автоматизований поворотний баштовий артилерійський модуль AGM (Artillerie-Geschütz-Modul) з артилерійською частиною від німецької самохідної гаубиці PzH 2000. Довжина ствола гармати дорівнює 52 калібрам (L52), вісім метрів.

Модуль AGM вагою 12,5 тонн є безлюдним, головний акцент у ньому зроблений на автоматизації заряджання, тому екіпаж самохідної артилерійської установки RCH 155 складається усього з двох людей – командира і водія. Боєкомплект модуля становить 30 снарядів та 144 модульних метальних зарядів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *