ОСТАННІ НОВИНИ

Рада дозволила фінансувати підрозділи Сил оборони з місцевих бюджетів

Маркіян Рой

|

Верховна Рада ухвалила закон, який дозволяє органам місцевого самоврядування фінансувати підрозділи Сил оборони на час дії воєнного стану. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

За словами депутата, законопроєкт №9559д у другому читанні підтримали 303 парламентарії.

«Нарешті прийнято законопроєкт №9559д, який дозволяє місцевим радам фінансувати підрозділи сил оборони, також повертає можливість проведення дистанційних засідань колегіальних органів місцевого самоврядування та врегульовує окремі кадрові питання на період воєнного стану», – повідомив Железняк.

За словами народного депутата Романа Лозинського, відтепер місцеві ради зможуть легально закуповувати дрони, аптечки, пікапи, запчастини до автомобілів, і все те, що можна придбати на запит від військових частин.

«Крім того, за погодженням із Міноборони, місцеві ради, наприклад, у прифронтових чи прикордонних зонах зможуть фінансувати створення фортифікацій та інших захисних споруд», – додав він.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *