ОСТАННІ НОВИНИ

У парламенті Швейцарії хочуть дозволити непрямі поставки зброї в Україну

Маркіян Рой

|

Комітет з питань політики безпеки Національної ради Швейцарії – нижньої палати парламенту – схвалив пропозицію, яка дозволить непрямий експорт зброї в Україну. Про це повідомляє Європейська правда.

Пропозицію схвалити зміни до швейцарського Закону про експорт озброєнь, які дозволять непрямі поставки зброї Україні, підтримали 10 членів парламентського комітету, стільки ж висловились проти, ще чотири утримались.

Вирішальним був голос голови комітету, представниці Соціал-демократичної партії Зайлер Граф. На пресконференції вона заявила, що більшість членів комітету хочуть внести зміни до чинного закону, який перешкоджає реекспорту зброї в Україну.

Відповідний законопроєкт тепер подадуть на розгляд Національної ради Швейцарії, але невідомо, чи знайдеться там достатньо голосів для його ухвалення. До того ж потім його ще має схвалити верхня палата – Рада кантонів.

У разі схвалення таким країнам, як Німеччина, Данія та Іспанія, у майбутньому дозволять передавати Україні швейцарську зброю.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *