ОСТАННІ НОВИНИ

Група осіб на замовлення РФ готувала серію терактів у Львові та Києві

Наталія Жолинська

|

Четверо громадян України на замовлення російських спецслужб готували серію терактів, зокрема на одному із підприємств оборонного призначення у Львові, а також у трьох ТЦ та в одному із закладів харчування у Києві. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

Слідством встановлено, що двоє чоловіків під кураторством працівника російських спецслужб мали закласти вибухові пристрої на одному із підприємств оборонного призначення у Львові, а також у трьох торгівельних центрах і в одному із закладів харчування в Києві. Зрештою вони мали підірвати їх.

Попередньо, для реалізації плану, вибухівкою їх забезпечили двоє інших співучасників. Крім того, вони мали забезпечити евакуацію одного із учасників на територію РФ. Зокрема, провести його до лінії кордону з Росією та вказати напрямок руху та чіткі орієнтири на місцевості.

Правоохоронці зупинили спроби вчинення терактів у двох українських містах. Усі 15 вибухових пристроїв, що були замасковані під продукти харчування, були виявлені у столиці та знешкоджені співробітниками правоохоронних органів. Ще чотири саморобні вибухові пристрої раніше були вилучені у Львові.

Відтак, правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох громадян України. Їм інкримінують незаконне поводження з вибуховими речовинами та вибуховими пристроями ( ч. 1 ст. 263 ККУ).

Додатково, одного із них обвинувачують у вчиненні державної зради та замасі на вчинення диверсії (ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 113), іншому незакінчений замах на вчинення терористичного акту (ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 258 ККУ). 

Також двом учасникам із групи осіб інкримінують організацію незаконного перетину державного кордону України з рф ( ч. 2 ст. 332 ККУ). 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *