ОСТАННІ НОВИНИ

В Івано-Франківську засудили до 15 років тюрми зрадника, який воював на боці окупантів

Наталія Жолинська

|

Суд визнав винним уродженця Луганська Сергія Кондрашова, який добровільно перейшов на бік ворога і воював проти України у складі 4 окремої мотострілецької бригади «ЛНР». Йому призначили 15 років тюрми. Про це пише Zaxid.net. 

Як йдеться у вироку суду, який винесли 11 вересня, на наступний день після початку повномасштабного вторгнення РФ Сергій Кондрашов добровільно перейшов на бік ворога, вступивши до складу 4 окремої мотострілецької бригади «ЛНР» на посаду гранатометника, а згодом старшого стрільця. 

Протягом 2022 – 2023 років обвинувачений після військових навчань займався обладнанням вогневих позицій в Алчевську, Кремінній, Новолуганському, Кліщіївці, чергував на них та брав участь в бойових діях проти ЗСУ. Здався у полон українським військовим 25 вересня 2023 року у селі Кліщіївка Бахмутського району. 

В суді Сергій Кондрашов визнав свою вину і підтвердив, що проходив службу у складі військових формувань «ЛНР», зокрема споруджував фортифікаційні споруди у Комишуватій, Кліщіївці і Роботиному. Обвинувачений попросив суворо його не карати. 

Відтак, в Івано-Франківську суд визнав уродженця Луганська винним у державній зраді і призначив йому 15 років ув’язнення.  

На вирок можуть подати апеляцію. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *