ОСТАННІ НОВИНИ

Чому у Польщі затримали чемпіона Усика

Андрій Котенський

|

ЗМІ оприлюднили дві версії, чому затримали переможця олімпіади та чемпіона світу – відомого українського боксера Олександра Усика в аеропорту Кракова. Серед причин –ь недопуск на літак тренера Усика, через що Олександр відмовився летіти та був арештований, або підозрілий стан боксера, повідомляє Львівський портал.

За даними ESPN, Усика затримали після того, як він намагався сісти на літак до Валенсії, (Іспанія), де він мав розпочати підготовку до реваншу проти Тайсона Ф’юрі 21 грудня в Ер-Ріяді, Саудівська Аравія. Джерело повідомило, що Усику та його тренеру Сергію Лапіну відмовили в посадці після того, як представник авіакомпанії вирішив, що вони «непридатні для подорожі».

За словами джерела, Усик пояснював, що вони виснажені майже 14-годинною ​​подорожю з Києва, що вони до аеропорту подолали 900 кілометрів із України, яка охоплена війною. Через мовний бар’єр із поляками, і через те, що Усик був категоричним, що вони нічого не порушили і мають право сісти на літак, їх було затримано.

За даними та Przeglad Sportowy, польські служби недопустили на літак тренера Усика, через що Олександр посперечався, відмовився летіти та був затриманий.

За словами менеджера чемпіона світу Олександра Красюка, який передав інформацію польському промоутеру Анджею Василевському, Усик приїхав на автомобілі з Києва до Кракова, а звідти мав вилетіти до Іспанії. Однак служби не хотіли пускати товариша Усика на борт з незрозумілих для його табору причин. Боксер нібито заявив, що сам не полетить і був проти затримання друга. В результаті обох затримали.

Разом з Усиком і Лапіним їхала дружина Усика Катерина. У соцмережі вона опублікувала відео, на якому видно, як Усика ведуть у наручниках на гідроциклі. Вона запевнила, що у справі «нічого кримінального немає».

На інцидент із українськими чемпіоном також відреагував Президент України.

«Я був обурений таким ставленням до нашого громадянина й чемпіона.

Доручив міністру закордонних справ України Андрію Сибізі та міністру внутрішніх справ України Ігорю Клименку негайно розібратися в усіх деталях інциденту в аеропорту Кракова.

Щойно мені повідомили, що все вже добре, нашого чемпіона відпустили і більше його ніхто не затримує», – повідомив Володимир Зеленський.

Згодом інцидент прокоментував сам Усик, який повідомив, що «сталося непорозуміння». «Це швидко вирішилося. Дякую всім, хто турбувався. Дякую українським дипломатам за ефективну підтримку, президенту України Володимиру Зеленському. І шана польській поліції за виконання своїх обов’язків, які незважаючи на мій зріст, вагу, висоту та регалії».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *