ОСТАННІ НОВИНИ

У селі біля Львова відкрили амбулаторію

Наталя Дуляба

|

У селі Скнилів, що по сусідству зі Львовом, відкрили амбулаторію сімейної медицини. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

У новій амбулаторії облаштували 10 кабінетів, у яких прийматимуть пацієнтів. Усі вони оснащені сучасним обладнанням, аби забезпечити високоякісне обслуговування.

Наразі штат складається всього із шести фахівців, проте в подальшому його планують розширювати для ще більшого покриття потреб населення.

Скільки саме коштів витратили на амбулаторію у Скнилові, не уточняють. Втім відомо, що реалізували проєкт завдяки співпраці місцевої влади з приватними підприємцями.

Додамо, що Скнилів входить до складу Зимноводівської громади.

Нагадаємо, що на Львівщині ще у 2019 році почали будували амбулаторії у селах. Для цього уряд запустив спеціальну програму «Доступна медицина». У її межах у Львівській області мали спорудити 43 сучасні сільські амбулаторії, на це передбачали 300 млн грн.

Станом на початок 2021 року в області звели і здали в експлуатацію лише 21 амбулаторію, решта стояли недобудованими. Із початком повномасштабного вторгнення РФ процес взагалі призупинився.

Водночас будівництво сільських амбулаторій на Львівщині не обходиться без скандалів. Правоохоронці підозрюють деяких посадовців ЛОДА та підрядників у привласненні коштів, виділених на облаштування цих медзакладів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *