ОСТАННІ НОВИНИ

«Афера століття». Апеляційний суд залишив «крадіям» приміщення на Хмельницького

Андрій Котенський

|

Західний апеляційний господарський суд під головуванням судді Оксани Скрипчук скасував рішення першої інстанції про повернення громаді Львова приміщень на вул. Хмельницького, 37. Відповідна постанова суду оприлюднена в Єдиному реєстрі судових рішень, повідомляє ZAXID.NET.

Ідеться про два приміщення загальною площею 30,2 м2, що вибули з комунальної власності під час «Афери століття». Це справа про крадіжку у міста та кількаразовий перепродаж десятків комунальних приміщень.

Це був останній об’єкт, який собі повернув Львів, – на вул. Богдана Хмельницького, 37. Це сталось влітку 2021 року. Комунальне приміщення площею трохи більше 30 м кв оцінювали у 800 тисяч грн, було витребуване з незаконного володіння ТОВ «Б37».

Утім ТОВ «Б37» подало апеляційну скаргу на це рішення до Західного апеляційного суду. Той постановив задовольнити скаргу, скасувати рішення Господарського суду Львівської області про витребування приміщень з чужого незаконного володіння та прийняти нове рішення, яким в задоволенні позовних вимог відмовити.

Постанова Західного апеляційного суду набрала чинності в день прийняття. Її можна оскаржити, відповідно до законодавства.

Довідково. Директоркою ТОВ «Б37», за даними сервісу YouControl, є Ірина Малькова, а власником – Роман Андрієвський. Ірина Малькова – невістка Людмили Малькової, яка внаслідок «Афери століття» отримала у власність низку приміщень у Львові.

«Афера століття» – це масштабна схема викрадення комунального майна у Львові.

Нагадаємо, наприкінці 2016 року на фізичні та юридичні особи було безпідставно зареєстроване право приватної власності на 20 комунальних приміщень Львова. Серед них – будівлі на вул. Січових Стрільців, 3, вул. Ярослава Стецька, 11, вул. Лазаренка, 25 та інші. Фактично група шахраїв намагалась вкрасти цю нерухомість у міста.

Справа дістала назву «Афера століття». До неї, як з’ясувалось, могли також бути причетні й працівники мерії, у їхніх кабінетах проводили обшуки.

Комунальні приміщення нелегально перереєстрували на приватних осіб – підприємиць Ірину Сандул та Людмилу Малькову. Вони разом із своїми колегами, скориставшись відсутністю реєстру комунального майна, незаконно відчужили нерухомість міста.

Ще у 2017 році суд заарештував двох фігурантів цієї справи, проте одного з них відпустив під заставу. Ще одного підозрюваного, Артема Шпоту, суд виправдав у 2021 році, інший, Сергій Соболь, раптово помер. Підозрювані Ірина Санду і Людмила Малькова вироків не отримували.

Дотепер Львову вдалося повернути 16 відчужених незаконним шляхом приміщень, щодо інших трьох судові справи ще тривають.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *