ОСТАННІ НОВИНИ

Підозрюваного в убивстві Фаріон залишили під вартою

Наталя Дуляба

|

Підозрюваний в убивстві мовознавиці Ірини Фаріон 18-річний дніпрянин програв апеляцію, подану на призначений йому запобіжний захід. Хлопець залишиться під вартою. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі генпрокурора.

Так, 5 серпня Львівський апеляційний суд залишив без змін запобіжний захід, обраний 26 липня фігуранту у вигляді тримання під вартою на 60 діб без права внесення застави.

Захист обвинуваченого подав апеляцію на цей запобіжний захід і просив суд пом’якшити його, призначивши натомість цілодобовий домашній арешт.

«За наслідками судового засідання суд відмовив у задоволені апеляційної скарги адвоката та залишив у силі обраний раніше запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави», – йдеться у повідомленні.

Передісторія

Мовознавицю, екснардепку й громадську діячку Ірину Фаріон вбили пострілом у голову 19 липня біля її дому у Львові на вул. Масарика. Її у критичному стані госпіталізували, втім через кілька годин вона померла.

Поховали мовознавицю 22 липня на Личаківському кладовищі. Провести її в останню путь прийшли тисячі львів’ян.

Підозрюваного у вбивстві мовознавиці, екснардепки й громадської діячки Ірини Фаріон правоохоронці спіймали 25 липня у Дніпрі. Це сталось на шостий день із моменту скоєння злочину.

Обвинуваченим є 18-річний дніпрянин. ЗМІ опублікували його фото назвали ім’я – В’ячеслав Зінченко.

Йому вже оголосили підозру в умисному вбивстві (ч.1 ст. 115 ККУ), суд помістив хлопця під варту. Сам він заперечує свою причетність до вбивства Фаріон.

За даними слідства, Ірину Фаріон убили з переробленого пістолета, але його ще не знайшли.

Правоохоронці ще вивчають мотиви вбивства. Серед версій – релігійна або національна неприязнь. Не виключена й особиста неприязнь. Також слідство з’ясовує, чи має підозрюваний стосунок до російського неонацистського руху NS/WP.

Сам обвинувачений після стрілянини втік і ще два дні переховувався у Львові. Повернувшись у Дніпро після вбивства Фаріон, юнак цікавився в Інтернеті засіданнями облради та ще деякими проросійськими політиками. Одним із таких був одіозний нардеп Максим Бужанський. Правоохоронці не виключають, що хлопець міг готуватись до ще одного злочину.

Всі деталі про вбивство і як до нього готувався підозрюваний 18-річний дніпрянин читайте за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *