ОСТАННІ НОВИНИ

Зловмиснику, який вбив Ірину Фаріон, оголосили про підозру

Олег Дерев'янко

|

У п’ятницю, 26 липня, 18-річному дніпрянину погодили підозру в умисному вбивстві Ірини Фаріон. Про це повідомив під час брифінгу заступник генерального прокурора Антон Войтенко.

Йому оголосили про підозру за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України – умисне вбивство. Войтенко зазначив, що клопотатимуть, щоб Галицький районний суд Львова обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

За цією статтею фігуранту загрожує до 15 років тюрми.

Тим часом донька Ірини Фаріон Софія у коментарі Львівському порталу розповіла, що вимагатиме довічного увʼязнення підозрюваному у вбивстві її матері.

Нагадаємо, що 25 липня у Дніпрі затримали 18-річного місцевого мешканця, якого підозрюють у вбивстві Ірини Фаріон.

Під час підготовки до злочину він орендував щонайменше три квартири у Львові. Слідство продовжує розслідування, зокрема, перевіряється версія про те, що підозрюваний міг бути лише виконавцем.

За даними ЗМІ, хлопець приїхав до Львова на потязі, а після вбивства залишив місто таким же способом. До скоєння злочину він готувався з травня 2024 року.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив, що є достатньо доказів стверджувати, що саме затриманий стріляв у мовознавицю. За його словами, для пошуків 18-річного хлопця знадобилося 139 годин.

За місцем його проживання тривають обшуки. Після цього хлопця доставлять у Львів для проведення подальших слідчих дій.

Батько підозрюваного у коментарі журналістам сказав, що він служить, а сина давно не бачив, але про його затримання дізнався від дружини.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *