ОСТАННІ НОВИНИ

Клименко розповів, хто міг стати наступною жертвою підозрюваного у вбивстві Фаріон

Наталя Дуляба

|

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко заявив, що 18-річний дніпрянин, підозрюваний в убивстві мовознавиці Ірини Фаріон, цікавився також низкою проросійських політиків. Одним із таких був одіозний нардеп Максим Бужанський. Про це глава МВС повідомив на брифінгу у Львові 26 липня.

За словами Клименка, у ході слідства вдалося отримати пошукову історію з профілю юнака в мережі. Згідно з нею він уже по поверненню до Дніпра цікавився ще деякими політиками, засіданнями облрад. Тому правоохоронці не виключають, що обвинувачений міг готуватись до ще одного вбивства.

«Я можу відкрити одне прізвище. Наступним, на кого він дивився, був Макс Бужанський. Всі інші прізвища я назвати не можу», — сказав Ігор Клименко.

Відповідаючи на питання, чому стрілець обрав своєю жертвою саме Ірину Фаріон, міністр зазначив: «Думаю, що вона була найбільш беззахисна».

Слідство встановило, що підозрюваний, добре підготувавшись, вичатував Ірину Фаріон біля її будинку, підійшов на відстань до 2 м і вистрелив їй у голову.

«Підозрюваний одягнув червоні рукавиці, підійшов до пані Фаріон, яка в цей момент вийшла з підʼїзду з валізою і чекала на таксі. Тобто вона абсолютно спокійно себе поводила, не очікуючи, що до неї хтось може підійти. Попередньо можемо говорити, що він підійшов близько, десь на відстань 1,5-2 м. Тому ми можемо говорити, що цей напад був вчинений зненацька для неї», — сказав Ігор Клименко.

Додамо, що Максим Бужанський є народним депутатом України від «Слуги народу. Він має проросійські погляди, а також неодноразово потрапляв у скандали через антиукраїнські висловлювання, зокрема він відмовлявся говорити українською, виступаючи як нардеп на телебаченні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *