ОСТАННІ НОВИНИ

МОЗ назвало імена шістьох медиків, яких убила Росія в Києві

Наталя Дуляба

|

8 липня Росія, завдавши масованого ракетного удару по українській столиці, вбила шістьох медиків. Про це Львівському порталу повідомили у Міністерстві охорони здоров’я.

Атакуючи київські медзаклади 8 липня, рашисти вбили Світлану Лук’янчик – лікарку-нефрологиню зі Львова, що працювала у столичному «Охматдиті». У момент удару евакуювала дітей, які перебували на діалізі, в укриття. Їй вдалося врятувати життя маленьких пацієнтів, проте не власне.

Внаслідок влучання ракети у медзаклад загинули ще п’ятеро медиків:

  • Вікторія Бондаренко – старша касирка. У жінки залишилося двоє дітей, її син і чоловік перебувають у зоні бойових дій.
  • Світлана Поплавська – лікарка акушерка-гінекологиня, мати трьох дітей.
  • Тетяна Шарова – старша медсестра. У 2014 році на початку війни разом із сім’єю тікала від війни з Донецька. Її син був у полоні.
  • Віктор Брагуца – лікар УЗД-діагностики. Без батька залишилися дві доньки.
  • Оксана Корж – сестра-господиня, мати двох дітей. Її менший син цього року закінчив школу, а старша донька нещодавно народила двійнят.

«Глибокі співчуття рідним та близьким. Ці атаки – свідомий злочин проти людяності, спрямований на знищення мирного населення та тих, хто стоїть на передовій боротьби за життя. Вічна пам’ять нашим героїчним медикам», – наголошують у МОЗ.

Нагадаємо, зранку 8 липня російські війська здійснили масовану ракетну атаку, випустивши по Україні 38 ракет, в тому числі й «Кинджалів». Під ударом опинились Київ, Кривий Ріг, Дніпро та Донеччина.

У Києві рашисти влучили у дитячу лікарню, офісну будівлю, житлові будинки та в медичний центр.

Слідчі встановили, що по дитячій лікарні рашисти цілеспрямовано вдарили крилатою ракетою Х-101. На місці вже знайшли відповідні уламки.

Аварійно-рятувальна операція в «Охматдиті» тривала цілу добу. Тут внаслідок удару рашистів загинули двоє людей, ще 32 дістали поранення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *