ОСТАННІ НОВИНИ

Під час атаки на столичний «Охматдит» загинула лікарка зі Львова

Наталя Дуляба

|

Внаслідок ракетної атаки 8 липня по дитячій лікарні «Охматдит» у Києві загинула лікарка зі Львова Світлана Лук’янчук. Про це повідомив міський голова Андрій Садовий.

30-річна Світлана Лук’янчук народилася у Львові, проте у столичному «Охматдиті» працювала дитячим нефрологом.

«Дівчина була сиротою, тож вихованням займалася рідна тітка. Закінчила Національний медичний університет імені О. О. Богомольця. Після цього завершила інтернатуру. В Охматдиті працювала дитячим нефрологом», – сповістив Андрій Садовий.

Поховають Світлану у Львові біля батьків на Голосківському цвинтарі.

Доповнено: міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що прощання з львів’янкою Світланою Лук’яньчик  відбудеться у середу о 14:00 в Гарнізонному Храмі.

Передісторія

Нагадаємо, зранку 8 липня російські війська здійснили масовану ракетну атаку, випустивши по Україні 38 ракет, в тому числі й «Кинджалів». Під ударом опинились Київ, Кривий Ріг, Дніпро та Донеччина.

У Києві рашисти влучили у дитячу лікарню, офісну будівлю та житлові будинки. Під завалами Охматдиту є люди, уламки розбирають не лише профільні служби, а й медики та прості мешканці. Досі було відомо про дев’ятьох загиблих у столиці і 25 поранених.

Слідчі встановили, що по дитячій лікарні рашисти вдарили крилатою ракетою Х-101. На місці вже знайшли відповідні уламки.

У Кривому Розі окупанти вбили 10 людей, ще 31 поранили. Пошкоджено промислове підприємство. У Покровську на Донеччині ворог теж поцілив по підприємству, троє людей загинули.

За даними МВС, загалом внаслідок обстрілу війська РФ вбили в Україні два десятки людей, ще близько 50 поранили.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *